Interne Contactpersoon  (Vertrouwenspersoon)

Gepubliceerd op 12-02-2018

Er over praten

Als je een probleem hebt op school of thuis, is het goed daarover te praten en er niet mee te blijven lopen.

Naar je luisteren

Meestal is het zo, dat je eigen juf of meester goed naar jou kan luisteren en jou ook kan helpen bij het oplossen van het probleem.

Als je een probleem hebt waar je niet bij je juf of meester terecht kunt  dan kun je bij mij terecht. Ik ben de ICP-er op school. Dit heet intern contact persoon.

Kinderen kunnen bij mij terecht, ouders kunnen bij mij terecht.

Ik probeer met jou een oplossing te zoeken voor je probleem. Samen denken we na over hoe nu verder. Jij bepaalt dan vooral wat je wilt. Ouders in schakelen, leerkracht in schakelen? Jij mag het zeggen.

Ik luister naar je en probeer met jou een oplossing te zoeken.

Moeilijke zaken

Maar soms kan het zijn, dat je liever toch niet naar je eigen juf of meester gaat.

Misschien is je probleem wel te geheim, of durf je er eigenlijk niet met de juf of meester over te praten.

We denken aan moeilijke zaken zoals:

• kindermishandeling

• pesten

• chantage (via app, ik zet je foto op de site als ...)

• vervelende spelletjes

• een moeilijke situatie thuis

Er kan alleen iets aan je probleem veranderd worden, als je erover praat.

Als je dat wilt, kun je een afspraak maken met juf Ingrid.

Als je dat moeilijk vindt, of als ik niet op school ben, kun je ook een briefje in de brievenbus stoppen. De brievenbus hangt of staat in de hal.

Er staat op: Als je een probleem hebt...

Je hoeft alleen maar je naam en je groep op het briefje te schrijven.

Elke maandag wordt er in de brievenbus gekeken.

Het mailadres is   ingridroijenga@fluenta.nl

Vriendelijke groeten, juf Ingrid