Streetwise ANWB

Gepubliceerd op 15-01-2018

De ANWB verzorgde op woensdag 24 januari diverse lessen voor de verschillende groepen.

Verdeeld over speellokaal, gymzaal, straat en plein vonden diverse activiteiten plaats.

Kijk voor de foto's op Facebook! Klik op de F rechts boven op onze website.

Groep 1-2: Toet, toet.

Voor deze groepen stonden twee onderwerpen centraal: het herkennen van verkeersgeluiden en het oefenen van het oversteken. De kinderen leren ook waarom een autostoeltje en een autogordel heel belangrijk is.

Groep 3-4: Blik en klik.

Voor deze groepen stond het leren veilig oversteken centraal. En ze ervaarden in een elektrische auto waarom het gebruik van een gordel of het autostoeltje noodzakelijk is.

Groep 5-6: Hallo auto.

De kinderen leerdenn bij deze activiteit over het inschatten van de remweg van een auto.

Groep 7-8: Trapvaardig.

Voor deze groepen waren fietsbeheersing en gevaarherkenning van belang omdat ze bijna naar het voortgezet onderwijs gaan.